Prave POSLOVNE ODLOČITVE s pomočjo MATEMATIČNIH MODELOV

Kako s čim manj viri doseči čim več?!

Vsak zaposleni na odgovornem delovnem mestu se dnevno srečuje s sprejemanjem poslovnih odločitev. Nekatere odločitve so enostavne, druge zahtevne in kompleksne. Uvajanje digitalizacije prinaša večjo učinkovitost, boljše izkoriščanje virov. To pa vodi tudi v hiter tempo poslovanja in življenja, v hitro odločanje.

Hitre, intuitivne odločitve pa niso nujno najboljše. Lahko vodijo do dolgoročno slabšega izkoriščanja virov, kar lahko prednosti digitalizacije izniči. Zakaj ne bi intuicije naredili natančnejše in jo preverili s podatki, poslovne odločitve pa podprli z utemeljenimi razlogi?

TERMIN: 11. 2. 2022 (od 9:00 do 15:30)

Izobraževanje bo potekalo ˝v živo˝, v skladu s higienskimi priporočili NIJZ ali kot interaktivno ˝on-line˝ izobraževanje, tako da je izvedba zagotovljena. Število mest je omejeno na 9 udeležencev.

Na praktično naravnanem izobraževanju bomo proučili, zakaj in kdaj se splača investirati čas in druge vire v poslovni izziv. Lahko problem rešimo v ekipi, v podjetju in ali je smiselno vključiti zunanjega eksperta?

Modeliranje za podporo odločanju je intelektualno delo, pri katerem igra pomembno vlogo tudi zagnanost in zanos sodelujočih. V takih okoliščinah se učinkovito porodijo prebojne ideje, zato je smiselno zadovoljstvo in zanos sodelavcev spremljati in upravljati.

Na izobraževanju se boste naučili izdelati lasten (odločitveni) matematični model, kot podlago za poslovno odločanje na podlagi podatkov. V vaše odločanje tako vpeljete sistematično obvladovanje tveganj odločitev.

Prave POSLOVNE ODLOČITVE s pomočjo MATEMATIČNIH MODELOV

Priporočamo, da na izobraževanje pridete z lastnimi primeri in podatki, da boste tako lahko na podlagi le-teh tudi izdelali lasten odločitveni model.

Izobraževanje je namenjeno:

 • vodjem optimizacije procesov,
 • vodjem prodaje,
 • vodjem razvoja,
 • vodjem kontrolinga,
 • vodje finančnih služb,
 • vodjem proizvodnje,
 • vsem, ki jih zanima področje podatkovnih znanosti in umetne inteligence.

Koristi za udeležence izobraževanja:

 • pridobili boste celostno sliko odločanja na podlagi podatkov,
 • spoznali boste orodja za uvajanje in spremljanje kazalnikov uspeha poslovnih procesov,
 • naučili se boste izdelave matematičnega modela, ki vas bo na vašem primeru pripeljal do učinkovitega poslovnega odločanja,
 • spoznali boste primere dobre prakse,
 • opolnomočili se boste za uporabo matematičnega modela na vašem primeru.

Program

Prvi del – razumevanje matematičnih modelov:

 • optimizacija porabe časa in pozornosti,
 • orodja ustrezne komunikacije do učinkovitega izvajanja procesov,
 • vloga meritev v poslovnem procesu,
 • s sekvenčnim diagramom opredeljen proces matematičnega modela,
 • opredelitev razumevanja poslovnih odločitev in napredka s sekvenčnimi diagrami in drevesi odločanja.

Drugi del – uporaba matematičnih modelov:

 • formuliranje matematičnega modela na lastnem primeru poslovnega odločanja,
 • konkretna izdelava modela na izbranem primeru,
 • priprava okvirnega procesa uporabe modela.

Predavatelj

Dr. Drago Bokal je matematik in se že od začetka svoje profesionalne poti posveča digitalizaciji in informatizaciji poslovnih procesov. Razvijal je algoritme in implementiral rešitve s področja logistike, razporejanja zaposlenih, prediktivne analitike, pametnih stavb in telekomunikacijskih omrežij. Vodil je projekte optimizacije poslovnih procesov, razvoja spletnih in mobilnih aplikacij in vzpostavljanja razvojno-inovacijskih enot v podjetjih. Sodeloval je pri procesih digitalne transformacije v večjih slovenskih podjetjih. Njegovi aktualni projekti naslavljajo uvajanje podatkovne analitike v procese podjetij, najprej skozi upravljanje kakovosti podatkov, nato skozi uvajanje upravljanja učinkovitosti procesov in celovite optimizacije poslovanja. Ti projekti so podprti z raziskovalnim delom, ki kombinirajo optimizacijo porabe časa z modeliranjem psiholoških učinkov optimiziranja posameznikovih aktivnosti.

Lokacija

Agencija POTI

Stegne 7, 1000 Ljubljana

Pokaži na zemljevidu >

Kotizacija

238,00 € + 22%

Plačilo z DDV znaša 290,36 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Dodatne ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Elektrotehniška revija

Naročilo revije:
Enoletna naročnina: 29,70 €
Enoletna naročnina za študente in dijake: 19,80 €