logisticni kongres

V Portorožu se bo od 5. do 7. aprila 2023 odvil že deseti najpomembnejši dogodek s področja logistike v regiji mednarodni Logistični kongres: »Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2023«. Organizator kongresa Slovensko logistično združenje napoveduje vsebinsko najbogatejši kongres doslej, podprt s številnimi mednarodnimi in domačimi predavatelji in strokovnjaki, predstavitvijo nagrajenih logističnih projektov, ter podelitev priznanj za življenjsko delo in Logista leta 2022. Cilj kongresa ostaja povezati vse deležnike v panogi in v regiji, ponuditi primere dobrih praks in znanje, ki ga lahko udeleženci kongresa prenesejo v svoje aktivnosti. Rdeča nit bosta ponovno robotizacija in avtomatizacija v logistiki, proizvodnji in transportu, s pomembno komponento celovite zelene transformacije.

 »Zelena transformacija je veliko več, kot samo menjava energentov.«

Kongres od samega začetka uspešno združuje vse deležnike, ki so kakorkoli povezani z logistiko – tako s strani logističnih, prevozniških in proizvodnih podjetij, ponudnikov informacijskih in tehnoloških rešitev, šolstva in državnih organov. V letošnjem letu pa bo največji poudarek dal »zeleni transformaciji«.

Če je zeleno povezano z manjšim ogljičnim odtisom, potem je zelena transformacija vse, s čimer ustvarjamo več z manjšo porabo energije in čim manjšim koriščenjem drugih virov. Torej tudi vsako povečevanje produktivnosti, vsaka optimizacija, naj si bo to povezano z delom, materialom, papirjem … Če vse to uspemo združiti v uspešno zgodbo, govorimo o celoviti zeleni transformaciji.

Po vseh izzivih, ki jih je prinesla epidemija Covid, je geopolitične in gospodarske razmere v letu 2022 močno zaznamovala še vojna v Ukrajini. Cene vseh energentov so bistveno višje in nepredvidljive, kar se odraža tudi v stroških logistike. Pomanjkanje kadra, tako v proizvodnji kot logistiki, ostaja velik izziv.  Zelena transformacija, torej iskanje priložnosti na vseh področjih, je tokrat bolj pomembna kot kadarkoli prej.

V okviru 10. jubilejnega mednarodnega logističnega kongresa »Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2023« bodo vsi ustvarjalci obravnavali teme s področij celovite zelene transformacije, vloge povezovanja severnojadranskih pristanišč v skupnost »NAPA«, robotizacije in avtomatizacije v proizvodnji in logistiki, dobrih praks energetskega managementa v podjetjih in optimizacije in digitalizacije v transportu.

Dogodek, ki se ga je samo lani udeležilo 330 udeležencev iz 10 evropskih držav ter številnih mednarodnih predavateljev in panelistov, organizira Slovensko logistično združenje v sodelovanju z Združenjem za promet pri GZS in ACS, Slovenskim avtomobilskim grozdom.

Več o dogodku in elektronska prijava na povezavi >> 

Vljudno vabljeni!

Elektrotehniška revija

Naročilo revije:
Enoletna naročnina: 29,70 €
Enoletna naročnina za študente in dijake: 19,80 €