Slovenski inženirski dan

Sobivanje s potresi in drugimi naravnimi nesrečami

Letošnja konferenca Inženirske zbornice Slovenije, ki bo potekala 4. marca v spletni obliki, je namenjena predstavljanju inženirskih rešitev, ki zagotavljajo varno sobivanje s potresi in drugimi naravnimi nesrečami. Inženirji na področju graditve prispevajo rešitve, s katerimi posledice teh nesreč lahko v veliki meri preprečimo.

Konferenca je sestavljena iz dveh delov, in sicer iz dopoldanskega – plenarnega dela in popoldanskega – sekcijskega dela.

Glavna tuja govorca na plenarnem delu bosta dr. Josip Galić, profesor, ki na Univerzi v Zagrebu poučuje področje gradbenih konstrukcij in je močno vpet v reševanje posledic potresa v Zagrebu in Petrinji, ter dr. Johannes Kleberger, iC consulenten iz Avstrije, ki bo predstavil graditev tretje največje ločne pregrade na svetu v Turčiji.

Popoldne pa bo sledilo še šest sekcijskih delov, kjer se bodo člani vsake matične sekcije (gradbenih inženirjev, elektro in strojnih inženirjev, geodetov, rudarjev in geotehnologov, inženirjev tehnologov, požarne varnosti, prometnega inženirstva in drugih inženirjev) posebej dotaknili za njih aktualnih tematik s področja potresa in drugih naravnih nesreč.

Program je objavljen tukaj.

Elektrotehniška revija

Naročilo revije:
Enoletna naročnina: 29,70 €
Enoletna naročnina za študente in dijake: 19,80 €